Nejnovější
-
Jídlo
Tlučené šišky
Do kuchyní našich babiček se tentokrtá vydáme pro recept na tlučené šišky a připomeneme dobový význam adventu.
-
Jídlo
Pokroutky na Ondřejskou noc
Co se vařilo a peklo v kuchyních našich babiček bylo spojené s různými svátky a tradicemi. A tak připomeneme zvyky spojené se svatoondřejskou nocí a upečeme pokroutky.
-
Jídlo
Pečínka s kaštany
Připomeneme kaštanovník jedlý, jehož plody byly v dobách našich babiček levnou a dostupnou pochoutkou. Obzvlášť v kombinaci s pečínkou.
-
Jídlo
Uzenky ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926
Připomeneme historii vuřtů a díky receptu, který mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření, si na uzenkách můžeme pochutnat také.
-
Jídlo
Uherské ragoût ze Šotkovy mezinárodní kuchařky z roku 1926
Připravený máme téměř sto let starý recept na uherské ragout a protože na to bude potřeba maso, vydají se Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k řezníkovi.
-
Jídlo
Králík s bůčkem na česneku
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou svátek svaté Kateřiny, kterým začíná temné období. Před temnými silami se lidé chránili česnekem.
-
Jídlo
Koláče se sladkým zelím
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou zapomenutou tradici zábav zvaných Cecilka a přidají recept na koláče se sladkým zelím.
-
Jídlo
Trubičky oplatkové, plněné, podle knihy Domácí cukrářství z roku 1910
Hořické trubičky zná asi každý, ale víte, kde je jejich původ? Nejen to, ale i jak trubičky upéct, prozradí Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Jídlo
Smetanové oplatky
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou slípánky. Tak se říkalo kulatým lázeňský oplatkám, které se pekly třeba v Lomnici nad Popelkou.
-
Jídlo
Vanilkové rakvičky podle Knihy cukrářských receptů a návodů turnovského cukráře Jíny
Mezi nejoblíbenější české zákusky patřily a dodnes patří rakvičky. Dozvíme se něco o jejic historii a přidáme jeden z prověřených receptů z počátku 20. století.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Uvařte si staročeská jídla s Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou starých receptů. Inspirujte se.
Čas vysílání
po-pá v 10:50 | Liberec |
Další pořady
-
Vánoce s Humoriádou
Pohled do vánočních domovů našich humoriádnických kolegů a s tím spojená vánoční soutěž!
-
Na cestě
Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.