Nejnovější
-
Jídlo
Babiččina česneková krkovice
V povídání o dobách našich babiček čeká ještě jedno posvícenské téma a posvícenská dobrota. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na pečení česnekové krkovice.
-
Jídlo
Nadívaná posvícenská kachna
Na svátek svatého Václava čeká v receptech našich babiček sváteční dobrota, nadívaná kachna.
-
Jídlo
Posvícenské koláče ze Železnobrodska
Mezi nejvýznamnější akce v dobách našich babiček patřilo svatováclavské posvícení. A na takový svátek bylo potřeba navařit a napéct. Mimo jiné i svatováclavské koláče.
-
Jídlo
Vomajda z lišek
Na podzim se sklízí úroda v sadu, na poli, i v lese. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají houbové povídání a také recept na vomajdu z lišek.
-
Jídlo
Chleba s křížalami
K podzimu rozhodně patří trhání jablek a podzimní sluneční paprsky ještě pomohou při sušení křížal. A ty se budou hodit na recept Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního.
-
Jídlo
Patison v zelenině
I když to připomíná létající talíř, znaly a používaly to už naše babičky. Patison, další zámořská zelenina, která se usadila v Evropě.
-
Jídlo
Špaldový koláč s mákem, švestkami a perníkem podle receptu z Pojizeří
V dobách našich babiček se nejen jinak vařilo, ale také si lidé věcí okolo více vážili. Platilo to i půdě, která je vlastně živila.
-
Jídlo
Placky z brambor a celeru
Je tu čas sklizně brambor a tak na ně nezapomeneme ani v receptech našich babiček a vyzkoušíme placky z brambor a celeru.
-
Jídlo
Trnkový šnaps podle babičky Vladimíry Jakouběové
V receptech našich babiček se budeme věnovat zpracování lnu, což byla výsada žen, které po tom na slavnosti popíjely trnkový šňaps.
-
Jídlo
Švestkové recepty z kuchařské knihy Hanny Dumkové z roku 1884
Osmažené švestky, švestková bába, švestkový štrůdel a švestková chladina; hned několik receptů na zužitkování švestek.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Uvařte si staročeská jídla s Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou starých receptů. Inspirujte se.
Čas vysílání
po-pá v 10:50 | Liberec |
Další pořady
-
eRko
Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.
-
Kultura pod Ještědem
Reportáže z divadel, galerií a kulturních akcí, pozvánky, ale i rozhlasová četba - to je Kultura pod Ještědem.