Nejnovější
-
Jídlo
Kapoun na způsob bažanta
Více než sto let starý recept mají Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření. Pokud jste se ale rozhodli dodržovat půst, tak spíš doporučí pučálku.
-
Jídlo
Svatební krupicová kaše
Krupicovou kaši máme většinou spojenou s dětstvím, ale v dobách před 100 a více lety to byl i svatební pokrm. A té se věnují Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.
-
Jídlo
Pohanková kaše se slaninou a sýrem
V receptech našich babiček si připomeneme důležitost snídaní v selských staveních a dozvíme se jak připravit pohankovou kaši se slaninou a sýrem.
-
Jídlo
Skořicovka na svatořehořskou voračku
V dobách našich babiček se v kuchyních nejen vařilo, peklo a smažilo, ale chystaly i tekuté lahůdky. Na svatořehořskou voračku třeba skořicovku.
-
Jídlo
Černé buchty s povidly
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření se vrátí do doby, kdy žáci se svým učitelem chodili na řehořské obchůzky, zpívali a dostávali koledu. Třeba černé buchty s povidly.
-
Jídlo
Krupicová buchta podle knihy Malá kuchařka a hospodyňka česká z roku 1903
Někdo vaří podle oka, někdo na hrníčky, někdo všechno poctivě váží. Nahlédneme do kuchyní našich babiček a odvážíme si suroviny na krupicovou buchtu.
-
Jídlo
Bramborový kucmoch s vejci
V povídání o vybavení kuchyní před sto lety se podíváme na to, do čeho naše babičky ukládaly vajíčka. Bez vajec se hospodyně totiž neobešly.
-
Jídlo
Škvarkové kruchovky podle receptu z Pojizeří
V povídání o kuchyních našich babiček Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření zmínili už řadu zajímavostí o rozličných surovinách. Ovšem povídat se dá i o obyčejné soli.
-
Jídlo
Králičí polévka
Další povídání o kuchyních našich babiček se bude věnovat slánkám, které se používají již od 16. století. A dosolíme si králičí polévku.
-
Jídlo
Perníková bába
V receptech našich babiček nás čeká perníková bába, a jak už víme, bába znamená buchta. Kromě toho Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou i do kredence.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Uvařte si staročeská jídla s Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou starých receptů. Inspirujte se.
Čas vysílání
po-pá v 10:50 | Liberec |
Další pořady
-
Stretnutie
Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.