Nejnovější
-
Jídlo
Gulášová polévka podle knihy Český kuchař Františka Dřevíkovského
Toto vydání Babiččiných receptů má dva hrdiny, Františka Dřevíkovského a gulášovou polévku. Recept na ni jsme objevili v jedné z Dřevíkovského kuchařek.
-
Jídlo
Španělští ptáčci podle Příručky Růženy Hašplové
Nahlédneme do téměř 100 let staré Příručky kuchařských předpisů, kde Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vybrali recept na španělské ptáčky tak, jak je možná neznáte.
-
Jídlo
Babiččino kuře s bramborami na smetaně
Zkuste kuře s bramborami na smetaně podle receptu z jednoho ze starých receptářů, které jsou k nahlédnutí v Národním zemědělském muzeu v Praze.
-
Jídlo
Hovězí závitky s uzeným masem podle Sandtnerové
Asi nejoblíbenější kuchařkou v dobách našich babiček a prababiček byla Marie Sandtnerová. Přidáváme i její recept na hovězí závitky s uzeným masem.
-
Jídlo
Telecí pečeně na francouzský způsob podle Sandtnerové
Už několikrát jsme listovali „Sandtnerkou“. Tentokrát Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření vybrali recept na telecí pečeni na francouzský způsob.
-
Jídlo
Rybí salát podle knihy Jak se vaří U Šroubka
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření zalistovali v zajímavé kuchařské knize z počátku 20. století a našli recept na rybí salát, jak se připravoval v Grandhotelu Šroubek.
-
Jídlo
Zápar na nachlazení paní Květy Patočkové
Vyzkoušejte praktický recept na nachlazení od známé lidové léčitelky Květy Patočkové. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření k tomu přidají pár zábavných babských rad.
-
Jídlo
Zemákový zavinovač
Únor je bohatý na svátky svatých, ty se často liší od našeho občanského kalendáře, ale v dobách našich babiček řídily dění i v kuchyni. Připomeneme koledování s Dorotou.
-
Jídlo
Babiččin domácí chléb
Příprava chleba patřila v době našich babiček k základním dovednostem. Postup připomenou Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření a přidají zvyky spojené se svátkem sv. Háty.
-
Jídlo
Vodvárka na dračky
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření připomenou svátek svaté Veroniky, který je podle církevního kalendáře 4. února. A připomenou také dračky i starý recept na vodvárku.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- následující ›
- poslední »
O pořadu
Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou
Uvařte si staročeská jídla s Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou starých receptů. Inspirujte se.
Čas vysílání
po-pá v 10:50 | Liberec |
Další pořady
-
Stretnutie
Stretnutie je vysielanie Českého rozhlasu pre slovenských spoluobčanov, ale aj pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o Slovensko a radi počúvajú slovenčinu.
-
Na cestě
Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.
-
Oldies jako na dlani
Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.