Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Hovězí na česneku s majoránkou na svátek Božího těla
Připomeneme oslavy svátku Božího těla, při jejichž příležitosti se mimo jiné podávalo hovězí na česneku s majoránkou.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Liberecký slunovrat, jahodový trh, Z-fest i Pouť mezi dvěma Jány
Víkend, ve kterém k nám přijde léto, přináší do Libereckého kraje spoustů akcí. Nabízíme jen několik tipů.
-
Rozhledna Slovanka nad Lučany nad Nisou
Putování Libereckým krajem s Markem Řeháčkem tentokrát cestovatele zavede do Jizerských hor na Maxovský hřbet a jeho vrchol Slovanka.
-
Vepřová kýta v mléce
Ani v dobách našich babiček nebylo ve městech běžné si dojít pro mléko do chléva. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží dopravu mléka z venkova a přidají recept.
-
Babiččino domácí máslo
V kuchyních našich babiček měly důležité místo mléčné výrobky a většina z nich se připravovala doma. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření poradí, jak na domácí máslo.
-
Smržovská dráha bratrům Hymanovým kdysi pomohla na olympiádu a tak se teď pustili do její záchrany
Už půl století stojí na Smržovce současná sáňkařská dráha, která je už také jedinou závodní dráhou u nás. V posledních letech sotva stála, hrozil její konec.
-
Sýrové homolky podle receptu z Vysocka
Velkou roli v kuchyních našich babiček mělo mléko. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na homolky, domácí sýr z Vysocka.
-
Na Královku vyrazilo s Českým rozhlasem Liberec přes 100 turistů, výšlap se konal už popáté
V sobotu 14. června se konal už 5. ročník tradičního Pochodu na Královku, který pořádá Český rozhlas Liberec. Z Lidových sadů vyrazilo na rozhlednu více než 100 lidí.
-
Jahodová omáčka k nákypům podle receptu Hany Dumkové z roku 1883
Co všechno hospodyně v dobách našich babiček kuchtily z jahod? Na vesnici se spokojily s jahodových koláčem nebo s lívanci. Ale ve městě to bylo onačejší.
-
Růžová marmeláda podle prababičky
Sedmikrásky, pampelišky či violky se v kuchyních zpracovávaly už před 100 lety, není to tedy jen současný trend. Prababičky uměly uvařit i z růže, ale ne lecjaké...
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »