Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Svatební polévka s domácími nudlemi
S Vladimírou Jakouběovou si připomeneme, jak to za časů našich babiček vypadalo při svatebních hostinách. A přidáme recept na svatební polévku s domácími nudlemi.
-
Polévka z vepřového ocásku
V kuchyních našich babiček to v tomto období roku vonělo hlavně masem. Připomeneme zabíjačkovou hostinu a Vladimíra Jakouběová přidá recept na polévku z vepřového ocásku.
-
VIDEO: Jilemnici opět hlídá obří sněhový Krakonoš. Letos na něj bylo sněhu dost
Podle více než stoleté tradice zdobí jilemnické náměstí v zimě obří sněhový Krakonoš. Tedy pokud je dost sněhu a to po loňské pauze letos je. Vytvořil ho opět Josef Dufek
-
Lidé by neměli krmit cizí koně, zvířatům to může uškodit, říká chovatel koní
Chovatelé koní neradi vidí, pokud jejich zvířata turisté přikrmují, a to i chlebem. V rozhovoru s redaktorem Jaroslavem Hořením to potvrzuje lesník a chovatel Karel Kolář.
-
Smetanový mandlový křen k uzenému
K zabijačkám v časech našich babiček patřilo také uzení masa. A ke krásně voňavému domácímu uzenému pro nás má Vladimíra Jakouběová recept na sváteční mandlový křen.
-
Rozhlednu Nad Prosečí v Jizerských horách postavil architekt Robert Hemmrich
První dřevěnou rozhlednu Nad Prosečí zničil blesk, druhou sfoukla vichřice. Třetí, kamenná rozhledna stojí dodnes. A nezapře styl „rozhlednového architekta“ Hemmricha.
-
Vepřová kýta naložená
Protože k masopustnímu období pokrmy z vepřového masa odedávna patří, tak i dnes budeme vařit z vepřového. Bude to vepřová kýta naložená.
-
Vepřové srdce na smetaně
Když se řekne zabíjačky, většinou se nám vybaví jelítka a jitrnice. K těm se určitě s Vladimírou Jakouběovou dostaneme, ale teď tu je recept na vepřové srdce na smetaně.
-
VIDEO: Architekti studia Mjölk mají s „Lesákem“ velké plány. A chodí se tam koupat i v lednu
Náš kolega se proto vydal přímo na koupaliště nedaleko Lidových sadů zjistit o plánech i financích podrobnosti.
-
Svíčková omáčka
V pravidelném kulinářském okénku z dob našich babiček nás čeká jedna z nejoblíbenějších omáček, svíčková. Takovou omáčku musela tehdy umět každá dívka.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »