Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Krůtí kýta s jabčaty
Ve výčtu podzimních plodů důležitých pro kuchyně našich babiček nemůžeme opomenout jablka.
-
Po Riegrově stezce v romantickém údolí řeky Jizery s Galerií a vyhlídkami chodí turisté už 115 let
10. října 1909byla po třech měsících příprav slavnostně otevřena Riegrova stezka ze Semil do Železného Brodu. Dnes vede jen z Bítouchova do Podspálova.
-
Žebírka v kyselém zelí
Z kuchyní našich babiček vybíráme recept na žebírka v kysaném zelí a povídat si budeme o ovocných stromech.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Běh, túra i plavání pro charitu, nebo otevřená tramvajová vozovna
Říjen je v polovině a podzimní víkend nabízí v Libereckém kraji několik možností, jak ho trávit.
-
Babiččina peprmintka
Jak už víme, v kuchyních našich babiček se nejen vařilo, ale připravovaly se i různé likéry. Třeba peprmintka.
-
Umím přečíst, jak to dělali staří mistři. Paní Tesařová v Bítouchově restauruje benátská zrcadla
Skleněné zrcadlo je v našich časech zcela běžnou záležitostí. Původně pocházejí z italských Benátek a obnovit jejich často ztracený lesk není jen tak…
-
Babiččin zázvorový šňaps proti „křipce“
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření odhalí vztah venkova k alkoholu v dobách našich babiček. Nadměrné pití se odsuzovalo, ale v malém množství to byl lék.
-
Slivovice podle receptu od Suchých skal
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají starý recept od Suchých skal na kvas na slivovici. A připomenou, že se už za časů našich babiček pálilo i jiné ovoce.
-
Západními Krkonošemi kolem vrchu Žalý
Na přelomu léta a podzimu se poutníci Marek Řeháček a Jaroslav Hoření procházeli západními Krkonošemi, kde se na samém okraji Libereckého kraje tyčí vrch Žalý.
-
Bandorové placky s povidlama podle receptu z Pojizeří
Mezi podzimními recepty našich babiček nemohou chybět švestková povidla. Klasika, která ale nemá český původ.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »