Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
Vepřové koleno na medu
V dobách našich babiček byl med součástí vaření a to nejen sladkých pokrmů. Na medu se peklo i vepřové koleno. Jak na to, poradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Adventní trhy, Vánoce na hradě i svařák ve výtopně
Také druhý adventní víkend nabízí v Libereckém kraji spoustu akcí. Přinášíme několik tipů.
-
Jablková placka s medem
I když zima je pro včelaře obdobím relativního klidu, je to období velkého využití medu. Hlavně před Vánocemi.
-
Dobré perníčky podle paní Vlasty Bayerové z Turnova
Nejen k vánočním svátkům, ale i k mikulášské nadílce patřily v dobách našich babiček perníčky a tak si připomeneme další perníkový recept.
-
Staročeské marcipánky
V povídání o kuchyních našich babiček Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nahlédnou do přípravy staročeských marcipánků a také života perníkářů.
-
Norimberský perník
K Vánocům perník patří už po staletí. První zmínka o perníku v našich zemích se váže k Turnovu. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na norimberský perník.
-
Český ráj má novou rozhlednu na Hamštejně. Svojí konstrukcí připomíná raketu před startem
Zlatá stezka Českého ráje spojující jeho nejvýznamnější místa má novou atraktivní zastávku. Rozhlednu Hamštejn. Vidět je z ní nejen do Českého ráje, ale i do hor.
-
Babiččin fazolový hrnec
Už na Vás dýchlo kouzlo Vánoc? K povídání o předvánoční době před 100 a více lety Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na fazolový hrnec.
-
Bandorové knedle plněné tvarohem na svatého Ondřeje
Jaroslav Hoření s Vladimírou Jakouběovou připomenou svatoondřejské zvyky včetně věštění. Věštit se bude z bramborových knedlů plněných tvarohem.
-
Podzemí chrámu: Hrob svaté Zdislavy se nesmí hnout, to byla podmínka pro přestavbu, podotýká páter
Rekonstrukce interiérů baziliky sv. Vavřince a sv. Zdislavy v Jablonném v Podještědí se chýlí ke svému závěru. Byli jsme se podívat v dokončovaném podzemí.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »