Vodouka s vejcetem z Podkrkonoší
V receptech našich babiček budeme vařit hlavně z vody. Nic moc to neslibuje, ale nebude to tak marné, jak se může zdát. Navíc se od Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního dozvíme další zajímavosti z bednářského řemesla.
Ingredience
- 15 dkg chleba
- 1 vejce
- 4 lžíce sádla
- podle chuti: kmín, sůl, mletý pepř, česnek
Do vroucí osolené vody s kmínem vlijeme rozšlehané vejce, opepříme a stáhneme z ohně. Chléb rozkrájíme na kostičky, vložíme do talířů nebo do mísy a přelijeme polévkou. Přidáme rozetřený česnek a podle chuti přisolíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.