Telecí játra na červeném víně podle Kuchařské knihy Luisy Ondráčkové z roku 1928
Do těstovin, rýže, dezertů, omáček či polévek, všude tam najde uplatnění víno. Jaké do jakých pokrmů se hodí a jak na červeném víně připravit telecí játra, prozradí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
- 60 dkg telecích jater
- 1 cibule
- 2 lžíce mouky
- 1 dcl červeného vína
- 4 dkg másla
- sůl
- pepř
Játra rozdělíme na čtyři porce, posypeme pepřem, obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném másle. V poslední fázi smažení posolíme a přidáme nasekanou nadrobno cibulku. Když se cibule osmahne, vyndáme játra, položíme na teplé talíře a na pánev nalijeme víno, které vaříme pár minut. Vzniklou omáčkou polijeme játra a podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
![jak_klara_obratila_na web.jpg jak_klara_obratila_na web.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/e267b388c06a96c1b90c7443afcd1a84.jpg?itok=NWANcVy-)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/94949a2cda8b0e5970dc036a8b74667d.jpg?itok=bfzCOlUT)
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.