Sedlácká bída z Podkrkonoší aneb Co dům dal
Tentokrát nás čeká sedlácká bída, Tak se jmenuje další ze staletých receptů, který dokazuje hospodárnost našich babiček. Pokrm z toho, co zbylo od neděle, připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
- 3 hrnky kysaného zelí
- slanina
- 1 cibule
- voda
- zbytek vařených brambor
- zbytek vařených širokých nudlí
- čerstvý libeček
- sůl
- špetka kmínu
- sádlo
Na rozpáleném sádle osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte 3 hrnky zelí, jemně opražte. Přidejte na kostky nakrájené brambory a nudle a promíchejte. Na druhé pánvi mezitím osmahněte na kostky nakrájenou slaninu. Nakonec obě směsi spojte a promíchejte s kořením a nasekaným libečkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...