Sedlácká bída z Podkrkonoší aneb Co dům dal

Tentokrát nás čeká sedlácká bída, Tak se jmenuje další ze staletých receptů, který dokazuje hospodárnost našich babiček. Pokrm z toho, co zbylo od neděle, připravili Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • 3 hrnky kysaného zelí
  • slanina
  • 1 cibule
  • voda
  • zbytek vařených brambor
  • zbytek vařených širokých nudlí
  • čerstvý libeček
  • sůl
  • špetka kmínu
  • sádlo

Na rozpáleném sádle osmahněte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte 3 hrnky zelí, jemně opražte. Přidejte na kostky nakrájené brambory a nudle a promíchejte. Na druhé pánvi mezitím osmahněte na kostky nakrájenou slaninu. Nakonec obě směsi spojte a promíchejte s kořením a nasekaným libečkem.