Smažená sekanina z telecího a vepřového masa podle Pražské kuchařky Karolíny Vávrové
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás tentokrát zavedou hodně do historie, až do roku 1873, kdy se v Pražské kuchařce objevila smažená sekanina z telecího a vepřového masa.
Recept uvádíme v původním znění, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Dej do hluboké mísy libru libového sesekaného vepřového masa a libru sesekaného telecího masa, dej do toho čtyři celá vejce, přidej k tomu trochet tlučeného pepře, trochu drobně sesekané cibule, osol to, přidej pak ještě dvě rozstrouhané žemličky, dobře to rozmíchej, udělej z toho masa placičky a usmaž je rychle na sádle. Podávej se žemlí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.