Linsen-Topp: Čočkový hrnec podle fojtského receptu
V receptech našich babiček během léta nahlédneme i kousek za hranice. Tentokrát do Saska. S tamními zvyky a receptem na čočkový hrnec seznámí Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Ingredience
- ½ kg čočky
- 15 dkg špeku
- 3 kyselé okurky
- 1 a ½ l vody nebo masového vývaru
- 2 cibule
- ½ kg brambor
- pepř
- sůl
- majoránka
- 1/8 l láku z okurek
Předem namočenou čočku vaříme asi 1/2 hodiny na mírném plameni ve vodě či vývaru spolu s na kostičky nakrájenými kyselými okurkami a okurkovým lákem a trochou pepře. Špek nakrájíme a vyškvaříme a opečeme na něm nasekané cibule, přidáme k čočce. Oloupeme brambory, nakrájíme je na malé kousky, uvaříme je ne zcela do měkka, a pak přidáme k čočce. Dochutíme majoránkou a solí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka