Horká Becherovka jak se podávala v lázeňské kuchyni
Tentokrát se vydáme na počátek 19. století, kdy Josef Vitus Becher začal vyrábět svůj likér. Nejen o jeho historii, ale také o receptu na horkou becherovku, bude další povídání Jaroslava Hořeního s Vladimírou Jakouběovou.
Ingredience
- 1 dcl Becherovky
- ½ dcl jablečného moštu
- 2 lžíce citronové šťávy
- ½ dcl vody
- 1 lžička medu
- 1 celá skořice
- 6 hřebíčků
Nejprve si připravíme medovou vodu. Ve vlažné vodě rozmícháme jednu čajovou lžičku medu a vodu mírně zahřejeme. Do rendlíku vlijeme potřebné množství ostatních tekutin, přidáme medovou vodu a koření a vše pár minut na mírném plamenu prohřejeme. Nalijeme do nahřátých sklenic.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka