Pstruzi na cibuli a slanině z domácího receptáře prababičky Vladimíry Jakouběové
Dalším z rybích receptů jsou pstruzi na cibuli a slanině. Vařila podle něj už prababička Vladimíry Jakouběové. A dozvíme, proč byl pstruh už před více než 100 lety oblíbenou rybou.
- 4 pstruzi
- 2-3 cibule
- 100 g
- anglické slaniny
- sůl
- drcený pepř
- zelená petrželka
- kousek másla
Cibuli oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka nebo půlkolečka a rozložíme do pekáče vytřeného máslem. Poklademe kousky slaniny. Omyté a osušené pstruhy zevnitř i zvenku osolíme a okmínujeme. Do břišní dutiny vložíme po snítce petržele a naskládáme je do pekáče. Malinko podlijeme vodou. Vložíme do trouby a upečme doměkka. Podáváme se šťouchanými bramborami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.