Pstruzi na cibuli a slanině z domácího receptáře prababičky Vladimíry Jakouběové

Dalším z rybích receptů jsou pstruzi na cibuli a slanině. Vařila podle něj už prababička Vladimíry Jakouběové. A dozvíme, proč byl pstruh už před více než 100 lety oblíbenou rybou.

Ingredience
  • 4 pstruzi
  • 2-3 cibule
  • 100 g
  • anglické slaniny
  • sůl
  • drcený pepř
  • zelená petrželka
  • kousek másla

Cibuli oloupeme a pokrájíme na silnější kolečka nebo půlkolečka a rozložíme do pekáče vytřeného máslem. Poklademe kousky slaniny. Omyté a osušené pstruhy zevnitř i zvenku osolíme a okmínujeme. Do břišní dutiny vložíme po snítce petržele a naskládáme je do pekáče. Malinko podlijeme vodou. Vložíme do trouby a upečme doměkka. Podáváme se šťouchanými bramborami.