Králík s bůčkem a uzenými žebry

Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží některé z májových pranostik a přidají recept na králíka s bůčkem a uzenými žebry.

Ingredience
  • 4 větší plátky bůčku
  • 4 králičí stehna
  • 3 uzená žebra
  • 4 větší cibule
  • 2-3 paličky česneku
  • sůl
  • bobkový list
  • nové koření
  • čerstvý rozmarýn

Uzená žebra uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a rozprostřeme do pekáče. Králičí stehna a bůček osolíme a opepříme. Na cibuli naskládáme všechno maso. Přidáme k němu paličky česneku se skrojenými vršky, koření a kousky čerstvého rozmarýnu. Trošku podlijeme vývarem z uzeného, přikryjeme pokličkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme pomalu, aby se chuť všech mas spojila. Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s dobrým domácím chlebem.