Králík s bůčkem na česneku

Co umí jarní mrazy, příroda už ukázala. Obavy budily i v dobách našich babiček. Připomeneme ledové muže a posilníme se pečeným králíkem na česneku.

Ingredience
  • 1 rozporcovaný králík
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce soli
  • 30 dkg bůčku

Maso omyjte a osušte. Česnek rozetřete se solí a potřete jím porce ze všech stran. Bůček nakrájejte na silnější plátky, vyložte s ním dno pekáčku a podlijte trochou vody. Na tento základ naskládejte porce králíka, zakryjte pokličkou a dejte do vyhřáté trouby. Maso upečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte vodou a často přelévejte vypečenou šťávou. Při dopékání maso odkryjte a obracejte. Podávejte s bramborovým knedlíkem a dušeným zelím nebo se špenátem.