Sirup z fialek podle turnovského prvorepublikového cukráře Ladislava Jíny
Od Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního se dozvíme, jak se v dobách našich babiček zdobily cukrovinky a dorty a jak se připravoval sirup z fialek.
Ingredience
- 4 hrsti květů fialek
- 1 l převařené vody
- 1,5 kg cukru
Čerstvě natrhané květy fialek spaříme horkou vodou, zakryjeme a necháme 24 hodin louhovat. Nálev přecedíme, květy jemně vymačkáme, svaříme s cukrem. Horký sirup pak nalijeme do tmavých lahví a uzavřeme. Skladujeme v chladnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.