Okoun na víně podle Marie Snížkové-Vochozkové
Listopad je nejen časem honů, ale i výlovů a tak povídání Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního je rybí s receptem na okouna na víně.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Okoun se osolí, opepří, posype jemně nasekanou petrželkou a cibulkou, zakápne se citronovou šťávou a nechá se hodinu odležet. Potom se zprudka osmaží, zalije se bílým vínem a nechá se dusit. Do šťávy se nakonec na zjemnění přidá nasekaná petrželka a máslo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka