Krkovička na cibuli se slaninou

V receptech našich babiček připomínáme nejen jídla, které vařily, ale také tehdejší svátky. Jedním z nich jsou letnice, spojené s řadou zvyků a dobrot. Třeba krkovičkou na cibuli se slaninou.

Ingredience
  • 1 kg krkovičky
  • 2 dkg slaniny
  • 3 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • sádlo
  • hladká mouka

Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. Plátky masa zlehka naklepeme a z obou stran osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme trošku sádla, z obou stran prudce opečeme a vyndáme z pánve. Do výpeku nasypeme cibuli se slaninou a usmažíme dorůžova. Přidáme česnek, promícháme, podlijeme trochou horké vody, na směs naskládáme opečené plátky masa a pod pokličkou dusíme doměkka. V případě potřeby můžeme podlít. Podáváme s bramborovými šiškami nebo s knedlíkem.