Králík s kapustou podle receptu z Pojizeří
Další z receptů našich babiček je o kapustě. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás seznámí nejen s její historií, ale přidají i praktické využití, recept na králíka s kapustou.
Ingredience
- 1 králík
- 1 hlávka kapusty
- 30 dkg uzeného bůčku
- 5 dkg másla
- sůl
- ¼ l masového vývaru
Králíka naporcujeme, osolíme a na másle osmažíme dozlatova. Kapustu rozebereme na lístečky a vložíme na 5 minut do vroucí osolené vody. Uzený bůček nakrájíme na tenčí plátky. Do pekáčku dáme na dno plátky bůčku, na ně vrstvu kapusty, na to vložíme naporcovaného osmaženého králíka. Pokryjeme bůčkem a nakonec kapustou. Zalijeme vývarem. Pečeme asi hodinu. Podáváme se šťouchaným bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka