Májovky na slanině s majoránkou podle receptu paní hajné od Suchých skal

Nedílnou součástí kuchyní našich babiček byly houby. V máji samozřejmě především májovky. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření pro nás mají recept na jejich přípravu na slanině s majoránkou.

Ingredience
  • čerstvé májovky
  • slanina
  • cibule
  • drcený kmín
  • čerstvá majoránka
  • máslo
  • hladká mouka
  • trochu vývaru na podlití (nebo vody)
  • sůl 

Očištěné májovky podle velikosti nakrájíme. Na pánvi na másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, poté přidáme houby. Osolíme, okmínujeme a smažíme asi 5 minut, poté zlehka zaprášíme moukou a mícháme ještě asi 2 minuty. Podlijeme malinko vývarem, nebo vodou a necháme 10 minut probublávat. Nakonec vsypeme posekanou majoránku, promícháme a odstavíme. Podáváme s dobrým domácím chlebem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...