Májovky na slanině s majoránkou podle receptu paní hajné od Suchých skal

Nedílnou součástí kuchyní našich babiček byly houby. V máji samozřejmě především májovky. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření pro nás mají recept na jejich přípravu na slanině s majoránkou.

Ingredience
  • čerstvé májovky
  • slanina
  • cibule
  • drcený kmín
  • čerstvá majoránka
  • máslo
  • hladká mouka
  • trochu vývaru na podlití (nebo vody)
  • sůl 

Očištěné májovky podle velikosti nakrájíme. Na pánvi na másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, poté přidáme houby. Osolíme, okmínujeme a smažíme asi 5 minut, poté zlehka zaprášíme moukou a mícháme ještě asi 2 minuty. Podlijeme malinko vývarem, nebo vodou a necháme 10 minut probublávat. Nakonec vsypeme posekanou majoránku, promícháme a odstavíme. Podáváme s dobrým domácím chlebem.