Babiččina vánoční šprachanda
I na Štědrý den nahlédneme do kuchyní našich babiček, kde po návratu z kostela bylo rušno. Mimo jiné se připravovala šprachanda.
Ingredience
- po hrsti sušených švestek, sušených hrušek, jablek
- kousek celé skořice
- 2 hřebíčky
- 2 lžíce medu
- lžíce octa
Sušené ovoce propláchneme studenou a následně teplou vodou, dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc máčet. Přidáme skořici a hřebíček a druhý den, spolu s cukrem a lžící octa povaříme doměkka. Z horkého kompotu vyjmeme koření a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka