Králík s kapustou podle receptu z Pojizeří

Další z receptů našich babiček je o kapustě. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření nás seznámí nejen s její historií, ale přidají i praktické využití, recept na králíka s kapustou.

Ingredience
  • 1 králík
  • 1 hlávka kapusty
  • 30 dkg uzeného bůčku
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • ¼ l masového vývaru

Králíka naporcujeme, osolíme a na másle osmažíme dozlatova. Kapustu rozebereme na lístečky a vložíme na 5 minut do vroucí osolené vody. Uzený bůček nakrájíme na tenčí plátky. Do pekáčku dáme na dno plátky bůčku, na ně vrstvu kapusty, na to vložíme naporcovaného osmaženého králíka. Pokryjeme bůčkem a nakonec kapustou. Zalijeme vývarem. Pečeme asi hodinu. Podáváme se šťouchaným bramborem.