Vomajda z petržele
V kuchyních našich babiček byly velmi oblíbené omáčky a v tento čas omáčky z jarních bylinek. Vladimíra Jakouběová má pro nás recept na vomajdu z petržele.
Z másla a mouky se vytvoří hladká jíška, zředí se vývarem, ve kterém se vařily drůbky z kuřete, kachny či husy. Dobře se provaří. Do husté, provařené omáčky se přidá najemno posekaná petrželka, zamíchá a omáčka se hned odstaví z ohně. Pro zjemnění chuti se přidá trochu husté smetany. Dochucuje se pouze solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka