Polévka kroupová s telecím a vepřovým podle Sandtnerové
Dodnes oblíbené smaltované nádobí se k vaření používalo již v dobách našich babiček. A tak než se pustíme do receptu na kroupovou polévku s telecím a vepřovým masem, poví nám Vladimíra Jakouběová něco o historii smaltovaného nádobí. Natáčel Jaroslav Hoření.
- 2 dkg másla
- 6 dkg krupek
- 30 dkg telecího a vepřového masa
- 1 litr vody
- 3 brambory
Do oloupaných, na kostečky nakrájených bramborů vložíme na kostečky nakrájené telecí a vepřové maso. Potom rozehřejeme máslo v hrnci s dobře přiléhající pokličkou, načež přidáme brambory s nakrájeným masem, oprané kroupy, na kostečky nakrájenou zeleninu, sůl, kmín, vodu a vše vaříme asi půl hodiny. Polévka se necedí, ale je-li třeba, přidá se voda nebo polévka z kostí a několik kapek Maggiho koření.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka