Odvar kůry z dubu
V receptech našich babiček si připomene některé jarní úkony a rituály a také významné svátky. To vše ovlivňovalo dění v kuchyni, kde se nejen vařilo, ale i léčilo. Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přidají recept na odvar z kůry z dubu.
2 polévkové lžíce sušené dubové kůry zalijeme ¼ l studené vody, přivedeme do varu a 10 minut povaříme a přecedíme přes plátýnko. Používáme k omývání postižených míst, nebo na obklady. Pro přípravu odvaru ke kloktání použijeme pouze 1 polévkovou lžíci do ¼ l vody.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.