Ořechový nákyp podle Praktické kuchařky pro českou domácnost Marie Žantové
Recept z kuchařky dnes již zapomenuté autorky, kterou přiblíží sběratelka receptů Vladimíra Jakouběová a redaktor Jaroslav Hoření.
Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenaný v dobové kuchařce:
Upěň 14 dkg čerstvého másla, přidej 10 dkg jemného cukru a 6 žloutků jeden po druhém. Pak přidej po lžicích 14 dkg tlučených lískových oříšků a tuhý sníh ze 6 bílků. Dobře vše promíchej , vlij do vymazané a posypané formy a dej do trouby asi ½ hodiny péci.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka