Babiččina vomasta z tvarohu a vajec
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření mají recept na vomastu z tvarohu a vajec a také něco z historických zajímavostí o tom, proč jsou prázdniny v červenci a srpnu...
Ingredience
- ½ kg tvarohu
- 4-6 vajec uvařených natvrdo
- 2 kyselé okurky
- velká hrst posekané pažitky
- 4 lžíce husté domácí smetany
- sůl
- mletý pepř
V misce utřeme tvaroh se smetanou. Vmícháme nadrobno pokrájené kyselé okurky, pažitku a na kostičky pokrájená vařená vejce. Podle chuti opepříme a dosolíme. Mažeme na dobrý domácí chléb.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka