Bramborový guláš na slovenský způsob
Tentokrát navštívíme slovenskou kuchyni a naučíme se vařit slovenský bramborový guláš.
Ingredience
- 80 dkg brambor
- 2 velké cibule
- 2 zelené papriky
- 2 ks červené papriky
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička majoránky
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- petrželka
Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kostky. V hrnci rozpálíme 1 lžíci sádla a zpěníme v něm cibuli. Pak přidáme papriky a brambory, podusíme krátce a okořeníme paprikou, majoránkou, pepřem a muškátem. Zalijeme 1/8 l vody a přikryté vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Zeleninu zjemníme zbylým sádlem. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka