Bramborový guláš na slovenský způsob

Tentokrát navštívíme slovenskou kuchyni a naučíme se vařit slovenský bramborový guláš.

Ingredience
  • 80 dkg brambor
  • 2 velké cibule
  • 2 zelené papriky
  • 2 ks červené papriky
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička majoránky
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • petrželka

Cibuli nakrájíme na kostičky, papriky na proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na velké kostky. V hrnci rozpálíme 1 lžíci sádla a zpěníme v něm cibuli. Pak přidáme papriky a brambory, podusíme krátce a okořeníme paprikou, majoránkou, pepřem a muškátem. Zalijeme 1/8 l vody a přikryté vaříme při mírné teplotě asi 20 minut. Zeleninu zjemníme zbylým sádlem. Na talíři posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.