Kančí guláš paní hajné podle receptu z roku 1924

Zvěřina byla v dobách našich babiček na vesnici považována za vzácnou pochoutku. Nešlo o maso, které by se jedlo každý týden – objevovalo se na stole jen při slavnostních příležitostech, nebo po hodně vydařeném honu.

Ingredience
  • 1 kg kančího masa
  • 5 cibulí
  • 7 stroužků česneku
  • masový vývar
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce sádla
  • červená paprika
  • strouhaný křen

Cibulku nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle do hněda. Potom nakrájené maso přihodíme k cibuli a necháme maso zatáhnout. Když je maso zatažené, zasypeme hladkou moukou a červenou paprikou, osmažíme a potom zalijeme vývarem. Přidáme kmín a dusíme, dokud maso nezměkne. Přidáme utřený česnek, a podáváme s houskovým knedlíkem. Na talíři ozdobíme strouhaným křenem.