Sirup z fialek podle turnovského prvorepublikového cukráře Ladislava Jíny
Od Vladimíry Jakouběové a Jaroslava Hořeního se dozvíme, jak se v dobách našich babiček zdobily cukrovinky a dorty a jak se připravoval sirup z fialek.
Ingredience
- 4 hrsti květů fialek
- 1 l převařené vody
- 1,5 kg cukru
Čerstvě natrhané květy fialek spaříme horkou vodou, zakryjeme a necháme 24 hodin louhovat. Nálev přecedíme, květy jemně vymačkáme, svaříme s cukrem. Horký sirup pak nalijeme do tmavých lahví a uzavřeme. Skladujeme v chladnu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka