Kapr v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Často zmiňujeme významné autorky dobových kuchařek, ale o mužích se moc nemluví. Přitom kuchyně věhlasných podniků řídili právě oni. Třeba Vilém Vrabec. Jeho recept na kapra v pivním těstíčku vybrali Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 4 porce kapra
  • sůl
  • tuk na smažení
  • Těstíčko: 5 lžic 10 % piva
  • 1 vejce
  • sůl
  • 1/4 lžičky pálivé papriky
  • 1 lžíce oleje
  • hladká mouka dle potřeby

Kapra naporcujeme a odložíme na talíř. V míse dobře našleháme vejce s pivem, přidáme koření, a nakonec mouku a olej. Porce kapra namáčíme v těstíčku a volně smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Po usmažení obkládáme dílky citrónu. Podáváme s chlebem nebo s vařeným bramborem.