Med turecký podle receptu z Domácího cukrářství sester Kresbachových

Mezi vzpomínky na dětství pro mnohé patří turecký med. V dobách našich babiček se vařil doma.

Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:

Vař ¼ kg cukru a ¼ kg medu se 3/4 litru vody tak dlouho, až se táhne. Utři 8 dkg bramborové moučky, šťávu z 1 citronu a trochu vody, protlač skrze síto a přimíchej to k vařenému cukru s medem. Nyní tři tak dlouho, až hmota úplně zhoustne.

Pak do ní vmíchej 15 dkg na nudličky rozkrájené mandlí nebo lískových ořechů, 2 kapky růžového oleje a lžíci malinové šťávy, vše svař na husto, dej na cukrem ztlusta posypaný plech, utvoř z hmoty cihlu a krájej ji až před upotřebením.