Bandorník, drn, báč, babčák, láta... Zkrátka bramborák
Drn, báč, babčák nebo láta, to jsou všechno názvy pro pokrm, který je u nás znám především jako bramborák. Jak ho připravovaly naše babičky, poví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
Syrové brambory oloupeme a nastrouháme, posolíme a promícháme s trochou mouky – ne moc. Na deset brambor dáme jen jednu vrchovatou lžíci. Přidáme česnek, majoránku, sůl a kmín, můžeme i cibulku zpěněnou na slanině. Těsto v tenké vrstvě natřeme na pánev a smažíme, nebo na plech a pečeme do křupava v troubě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.