Fazolačka s uzeným masem podle receptu z roku 1902

V receptech našich babiček se dozvíme, jak se vařila fazolačka s uzeným masem na počátku minulého století, a také pár tehdejších rad, jak dobře a zdravě vařit.

Ingredience
  • 2 šálky předem namočených barevných fazolí
  • 1 šálek kořenové zeleniny
  • 5 větších brambor
  • 15 dkg uzeného masa
  • 1 stroužek česneku
  • vývar z masa
  • sádlo
  • hladká mouka
  • sladká paprika
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Namočené fazole dáme vařit, a když jsou skoro měkké, přidáme zeleninu, brambory, a vývar z masa. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, když trochu zchladne, přidáme mletou papriku, promícháme a dáme rozvařit do polévky. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, utřený česnek a povaříme. Dochutíme majoránkou, solí a petrželkou.