Nadívaný telecí řízek podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Povídání o kuchyních našich babiček je věnované řízkům, které se v jejich dobách připravovaly hlavně ve městech. Dozvíme se, jak nadívaný telecí řízek připravovala Magdalena Dobromila Rettigová.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Zbyde-li ti telecí pečeně, Nakrájej ji na stejné tenké řízky, utři dvě velké očištěné sardelky se čtyřmi loty másla, dej k tomu půl drobince usekané cibulky, krapítek majoránky, půlku strouhané žemličky a všecko dobře umíchej. Pak tím pomaž vždy jeden řízek, druhý na to přitlač, a takto pokračuj, až máš všechny. Pak je omoč v rozkloktaném vejci, obal ve strouhané žemličce a smaž v rozpáleném másle. Mohou se buď samotné s citronovými koláčky na stůl dát, anebo se jich může ku kapustě použít.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka