Nadívaný telecí řízek podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Povídání o kuchyních našich babiček je věnované řízkům, které se v jejich dobách připravovaly hlavně ve městech. Dozvíme se, jak nadívaný telecí řízek připravovala Magdalena Dobromila Rettigová.
Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Zbyde-li ti telecí pečeně, Nakrájej ji na stejné tenké řízky, utři dvě velké očištěné sardelky se čtyřmi loty másla, dej k tomu půl drobince usekané cibulky, krapítek majoránky, půlku strouhané žemličky a všecko dobře umíchej. Pak tím pomaž vždy jeden řízek, druhý na to přitlač, a takto pokračuj, až máš všechny. Pak je omoč v rozkloktaném vejci, obal ve strouhané žemličce a smaž v rozpáleném másle. Mohou se buď samotné s citronovými koláčky na stůl dát, anebo se jich může ku kapustě použít.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka