Med turecký podle receptu z Domácího cukrářství sester Kresbachových
Mezi vzpomínky na dětství pro mnohé patří turecký med. V dobách našich babiček se vařil doma.
Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Vař ¼ kg cukru a ¼ kg medu se 3/4 litru vody tak dlouho, až se táhne. Utři 8 dkg bramborové moučky, šťávu z 1 citronu a trochu vody, protlač skrze síto a přimíchej to k vařenému cukru s medem. Nyní tři tak dlouho, až hmota úplně zhoustne.
Pak do ní vmíchej 15 dkg na nudličky rozkrájené mandlí nebo lískových ořechů, 2 kapky růžového oleje a lžíci malinové šťávy, vše svař na husto, dej na cukrem ztlusta posypaný plech, utvoř z hmoty cihlu a krájej ji až před upotřebením.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka