Kuře s knedlíčky podle Marie Rosické

I tentokrát zalistujeme starými kuchařkami. Bude to Národní kuchařka česko-americká Marie Rosické, podle které připravíme kuře s knedlíčky.

Recept uvádíme v původním znění, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:

Dej vařit dvě kuřata v hovězí polévce, nebo dusit na rendlík na čerstvé máslo s vodou.

Mezi tím připrav si knedlíčky následujícím způsobem: Utři na hlubokém talíři lžíci nového másla, až se zpění, dej do toho dvě vejce, přimíchej lžičku zelené petružele usekané na drobno, trochu květu a trochu pepře, osol a přimíchej tolik rozstrouhaného chleba, aby se daly dělat z toho knedlíčky velkosti lískových ořechů, které uvař zvlášť ve slané vodě.

Když jsou kuřata měkká, vyndej je, šťávu z nich proceď do hrnku, přilej polévky, zapraž to bílou jíškou, vlej zas do rendlíku, vlož do toho kuřata a nech povařit. Knedlíčky vařené dej na mísu s kuřaty a polej omáčkou.