Krkovice na cibulce

V receptech našich babiček se můžete těšit na krkovici na cibulce a povídání o významu a podávání oběda v časech před sto lety.

Ingredience
  • 1 kg vepřové krkovice
  • 4 středně velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • ½ svazku tymiánu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu
  • sůl
  • pepř dle chuti

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a restujeme společně s cukrem, dokud cibule nezačne karamelizovat. Přidáme med a znovu krátce opečeme. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Opékáme na rozpálené pánvi cca 2 minuty z každé strany. Hotové maso posypeme cibulí a polijeme jíškou zahuštěným výpekem z kostí, krátce zavaříme a podáváme se špekovými knedlíky.