Housková křenová omáčka podle receptu z Chebska
Prázdninové recepty našich babiček nás zavedou do kraje knedlíků na Chebsko, a ke knedlíkům připravíme houskovou křenovou omáčkou.
Ingredience
- 3 žemle
- 4 dcl masového vývaru
- 1 dcl smetany
- 3 dkg másla
- 5 dkg křenu
- cukr
- sůl
Ze žemlí vydlabeme jemnou střídku a zalijeme ji vývarem a necháme asi hodinu nasáknout. Poté uvedeme vývar se žemlí do varu, prošleháme a pomalu vmícháme smetanu. Osolíme podle chuti, přisladíme a krátce povaříme. Omáčku zjemníme másle a přidáme nastrouhaný křen. Podáváme s vařeným hovězím masem a knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka