Dušené lanýže podle kuchařské knihy Hanny Dumkové z roku 1885
Dalším z receptů našich babiček budou dušené lanýže. K urychlení jejich přípravy se používal tlakový Papinův hrnec. A právě o něm a lanýžích si s Jaroslavem Hořením povídala Vladimíra Jakouběová.
Recept uvádíme v původní podobě, jak je zaznamenán v dobové kuchařce:
Lanýže oprané a oloupané dáme do hrnce papinského spolu s červeným vínem a troškou vody vařit. Uvařené lanýže vyndáme, vložíme do máslem pomaštěného papíru. Když úplně změknou, papír odstraníme a lanýže vkusně na talíř, misku, nebo na tác urovnáme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Anglický humor, který léčí! A nestárne...
Vladimír Kroc, moderátor


Doktor v domě
Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko. Populární humoristická kniha ze života mediků, lékařů a jejich pacientů. Čte Aleš Procházka, režie Vlado Rusko