Buřty na černém pivu
Snad každý zná nějaký recept na přípravu jídla z buřtů či špekáčků. A tyto recepty znaly už naše babičky. Tak si jeden z nich připomeneme a Vladimíra Jakouběová k tomu přidá i něco z historie špekáčků.
- 8 špekáčků
- 3 cibule
- 1 černé pivo
- sůl
- pepř
- česnek
- pálivá paprička
- mletý nebo drcený kmín
Do pekáče rozložíme na kolečka nakrájenou cibuli, asi půlcentimetrovou vrstvu, na ni dáme na půlky rozkrojené buřty, které osolíme, opepříme a pokmínujeme. Prolisujeme česnek, dále zalijeme kečupem a rozložíme feferonky nebo zasypeme chilli kořením a zalijeme černým pivem. Pečeme, až se pivo téměř odpaří, ale trochu ho musí zůstat, aby byla šťáva. Podáváme s pečivem. Takto pečené buřty jsou vynikající i druhý den, pokud je hned nesníte.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka