Bažantí prsa ve vinném těstíčku podle Lovcovy kuchyně Václava Soukupa

Tentokrát nahlédneme do Lovcovy kuchyně, jedné z kuchařských knih o přípravě pernaté a srstnaté zvěře, kde je mimo jiné recept na bažantí prsa ve vinném těstíčku.

Ingredience
  • 4 x prsa mladých bažantů
  • 3 vejce
  • mléko
  • sůl
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce vína
  • 2 lžíce sladké smetany
  • 15 dkg hladké mouky
  • tuk na smažení

Prsa z mladých bažantů vykostíme, naklepeme, namočíme do osoleného mléka. Necháme několik hodin odpočívat na chladném místě. Pak je z mléka vybereme a osušíme ubrouskem. Žloutky s vínem, olejem a smetanou dobře rozšleháme, přidáme mouku a vymícháme na hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho přimícháme do těstíčka. Maso namočíme do těstíčka a na rozpáleném tuku smažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.