Bažantí prsa ve vinném těstíčku podle Lovcovy kuchyně Václava Soukupa
Tentokrát nahlédneme do Lovcovy kuchyně, jedné z kuchařských knih o přípravě pernaté a srstnaté zvěře, kde je mimo jiné recept na bažantí prsa ve vinném těstíčku.
Ingredience
- 4 x prsa mladých bažantů
- 3 vejce
- mléko
- sůl
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce vína
- 2 lžíce sladké smetany
- 15 dkg hladké mouky
- tuk na smažení
Prsa z mladých bažantů vykostíme, naklepeme, namočíme do osoleného mléka. Necháme několik hodin odpočívat na chladném místě. Pak je z mléka vybereme a osušíme ubrouskem. Žloutky s vínem, olejem a smetanou dobře rozšleháme, přidáme mouku a vymícháme na hladké těstíčko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho přimícháme do těstíčka. Maso namočíme do těstíčka a na rozpáleném tuku smažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.