Babiččina vločkovka s merkví

Podle našich babiček mrkev chránila před kurdějemi a rozhodně strávníkům chutnala. Vyzkoušejte vločkovku s merkví.

Ingredience
  • 5 hrstí ovesných vloček
  • 1 velká cibule
  • 3 velké mrkve
  • kořenová petržel
  • máslo, nejlépe přepuštěné
  • majoránka podle chuti
  • 1 litr vody, nebo domácího zeleninového vývaru
  • majoránka
  • prolisovaný česnek

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme tři velké mrkve, česnek a kořen petržele. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. V rendlíku rozehřejeme máslo. Kostičky cibule lehce osmažíme a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Ochutíme majoránkou a přisypeme pět polévkových lžic ovesných vloček. Osolíme a smažíme, dokud se směs nerozvoní. Vše zalijeme 1 litrem vody, nebo zeleninového vývaru. Vaříme, dokud není mrkev měkká. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.