Babiččina vločkovka s merkví
Podle našich babiček mrkev chránila před kurdějemi a rozhodně strávníkům chutnala. Vyzkoušejte vločkovku s merkví.
Ingredience
- 5 hrstí ovesných vloček
- 1 velká cibule
- 3 velké mrkve
- kořenová petržel
- máslo, nejlépe přepuštěné
- majoránka podle chuti
- 1 litr vody, nebo domácího zeleninového vývaru
- majoránka
- prolisovaný česnek
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme tři velké mrkve, česnek a kořen petržele. Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo. V rendlíku rozehřejeme máslo. Kostičky cibule lehce osmažíme a přidáme nastrouhanou mrkev a petržel. Ochutíme majoránkou a přisypeme pět polévkových lžic ovesných vloček. Osolíme a smažíme, dokud se směs nerozvoní. Vše zalijeme 1 litrem vody, nebo zeleninového vývaru. Vaříme, dokud není mrkev měkká. Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka