Zelenina z hrnce s pupalkou

Zkuste, jako naše babičky,  zeleninu z hrnce, do kterého kromě mrkve, cibule, tykve, fazolek a koření patří i rapontika, čili pupálka.

Ingredience
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule nakrájené na kostičky
  • 2 kořeny rapontiky nakrájené na plátky
  • 2 mrkve pokrájené na kostičky
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce octa
  • 1 malá tykev zbavená semen a nakrájená na kostičky
  • ¼ kg nakrájených fazolových lusků
  • 3 hrnky vývaru ze slepice
  • 1/2 lžičky sušeného šalvěje
  • trošku červené papriky
  • 1 lžíce medu

Ve velkém rendlíku rozpusťte máslo, přidejte cibuli a nakrájený kořen rapontiky a opečte do světlehněda. Pak do rendlíku nasypte mrkev a česnek a opékejte další 2 minuty. Posypte paprikou, osmahněte, přidejte ocet a za stálého míchání minutu povařte. Pak přidejte tykev, fazolové lusky, vývar a šalvěj a přiveďte k varu. Vše vařte, dokud tykev téměř nezměkne. V malé misce smíchejte med s vývarem a nalijte na směs a doduste.  Podávejte s chlebem.