Zelenina z hrnce s pupalkou
Zkuste, jako naše babičky, zeleninu z hrnce, do kterého kromě mrkve, cibule, tykve, fazolek a koření patří i rapontika, čili pupálka.
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 cibule nakrájené na kostičky
- 2 kořeny rapontiky nakrájené na plátky
- 2 mrkve pokrájené na kostičky
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce octa
- 1 malá tykev zbavená semen a nakrájená na kostičky
- ¼ kg nakrájených fazolových lusků
- 3 hrnky vývaru ze slepice
- 1/2 lžičky sušeného šalvěje
- trošku červené papriky
- 1 lžíce medu
Ve velkém rendlíku rozpusťte máslo, přidejte cibuli a nakrájený kořen rapontiky a opečte do světlehněda. Pak do rendlíku nasypte mrkev a česnek a opékejte další 2 minuty. Posypte paprikou, osmahněte, přidejte ocet a za stálého míchání minutu povařte. Pak přidejte tykev, fazolové lusky, vývar a šalvěj a přiveďte k varu. Vše vařte, dokud tykev téměř nezměkne. V malé misce smíchejte med s vývarem a nalijte na směs a doduste. Podávejte s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka