Vomasta se sádlem

Jedním z nejdůležitějších produktů ze zabijaček, které patří k masopustu, bylo pro naše babičky sádlo. A podle receptu, který připravili Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření si vyzkoušíme pomazánku se sádlem.

Ingredience
  • 30 dkg domácích škvarků
  • 4 lžíce sádla
  • 2 vejce natvrdo
  • 2 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Cibuli osmažíme na sádle dohněda. Přes síto z ní vymačkáme přebytečný tuk a dáme stranou. Škvarky umeleme s cibulí a česnekem, přidáme vejce a okurky pokrájené na drobné kostičky, sádlo, sůl a pepř. Promícháme a mažeme na dobrý domácí chléb. Ozdobíme kolečky nakrájené cibule.