Vepřové se zeleninou a jabčaty
V povídání o kuchyni našich babiček zaměříme nejen na to, co naše babičky a prababičky ve městě i na vesnici v dobách dávných vařily, ale hlavně na to, v čem a taky na čem vařily. A připravíme jídlo „z jednoho hrnce“.
Ingredience
- ¾ kg vepřového masa
- ¼ kg celeru
- 10 dkg mrkve
- 2 jablka
- celý pepř
- hřebíček a bobkový list
- 4 lžíce červeného vína
- sůl
- sádlo
- mouka na zahuštění
Do kotlíku dáme trochu sádla, na kostky nakrájené maso, osmahneme, podlijeme a chvilku dusíme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a jablka, koření a dusíme doměkka. Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a přidáme víno a chvilku povaříme. Podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.