Uzenina z bůčku
Už je to 130 let, co se v českých zemích začalo prodávat tekuté ochucovadlo vynálezce Juliuse Maggiho. Hodilo se nejen do polévek a omáček, poslouží i k přípravě uzeniny z bůčku. Recept pro nás má Vladimíra Jakouběová.
- 1 kg bůčku
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce tlučeného pepře
- 1 lžíce mleté papriky
- 2 lžíce tekutého koření Maggi
Bůček z obou stran osolte, opepřete, posypejte paprikou a pokapejte MAGGI Tekutým kořením. Vložte do pekáče, přikryjte pokličkou a nechte do druhého dne odležet. Druhý den pečte bůček půl hodiny při vysoké teplotě, pak snižte teplotu a pečte ještě asi 1,5 hodiny, dokud bůček nebude měkký a narůžovělý. Vyjměte jej z trouby a nechejte vychladnout. Studený nakrájejte na slabé plátky, plátky osmažte dokřupava v horkém sádle. Podávejte s dobrým čerstvým chlebem, na plátky nakrájenou cibulí a nakládanou kyselou okurkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.