Těstoviny s tvarohem a máslem

Vyzkoušíme těstoviny s tvarohem a máslem, jak chutnaly bratrům Zátkovým, kteří nejen tento recept zanechali v kuchařkách. Nahlédli do nich Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.

Ingredience
  • ¼ kg těstovin (fleky, široké nudle)
  • ¼ kg měkkého tvarohu
  • 5 dkg másla
  • sůl
  • cukr a skořice, nebo smažená cibulka

Těstoviny vložte do osolené vroucí vody a vařte do měkka. Poté je sceďte, ale neproplachujte studenou vodou – aby na nich ulpělo trochu škrobu, který lépe váže další suroviny. Tvaroh rozdrobte vidličkou. Pro sladkou verzi ho můžete osladit, pro slanou osolit. Do horkých těstovin přidejte polovinu rozpuštěného másla a promíchejte. Vmíchejte tvaroh. Zbytek másla rozpusťte a přelijte přes porci. Posypte cukrem a skořicí nebo osmaženou cibulkou.