Srnčí na hříbkách

Když jsme si připomněli svátek svatého Huberta a myslivecké hony, tak se vypravíme také na mysliveckou oslavu. Jejími zvyky nás provede sběratelka receptů a zkušená kuchařka Vladimíra Jakouběová, se kterou natáčí redaktor Jaroslav Hoření.

Ingredience
  • 1 kg srnčí plece
  • 5 dkg sádla
  • sůl
  • pepř
  • ½ l masového vývaru
  • ½ kg cibule
  • 1 dcl zakysané smetany
  • sklenička nakládaných hříbků
  • 1 naťová cibulka
  • červená paprika

Srnčí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém sádle opečeme a po té osolíme, opepříme. Opečené maso necháme aspoň do druhého dne odležet v chladu. Pak ho podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme k masu a dusíme. Když je maso měkké, přilijeme smetanu a přidáme houby. Promícháme a necháme prohřát. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou nebo bylinkami. Podáváme s knedlíkem.