Srnčí na hříbkách
Když jsme si připomněli svátek svatého Huberta a myslivecké hony, tak se vypravíme také na mysliveckou oslavu. Jejími zvyky nás provede sběratelka receptů a zkušená kuchařka Vladimíra Jakouběová, se kterou natáčí redaktor Jaroslav Hoření.
- 1 kg srnčí plece
- 5 dkg sádla
- sůl
- pepř
- ½ l masového vývaru
- ½ kg cibule
- 1 dcl zakysané smetany
- sklenička nakládaných hříbků
- 1 naťová cibulka
- červená paprika
Srnčí maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém sádle opečeme a po té osolíme, opepříme. Opečené maso necháme aspoň do druhého dne odležet v chladu. Pak ho podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka. Cibuli pokrájíme na kolečka, osmažíme, zaprášíme červenou paprikou, přidáme k masu a dusíme. Když je maso měkké, přilijeme smetanu a přidáme houby. Promícháme a necháme prohřát. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou nebo bylinkami. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.