Sejrový noky

Dalším z receptů našich babiček budou sejrový noky. K jejich přípravě se využívala kukuřičná krupice a tak nám Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření přiblíží význam kukuřice v 19. století.

Ingredience
  • ¼ kg kukuřičné krupice
  • ¾ l vody
  • hrnek kysané smetany
  • 15 dkg nastrouhaného hořčáku (tvarohový sýr s kořením)
  • sůl
  • sádlo na opečení noků
  • 1 cibule na osmažení

Do vroucí osolené vody vmícháme krupici a za občasného míchání uvaříme. Pak ji necháme vychladnout. Z vychladlé hmoty vykrajujeme lžící nočky a ty opečeme na rozehřátém sádle do zlatova. Na talíře dáme opečené noky a na vrch smetanu rozmíchanou s hořčákem. Polijeme osmaženou nakrájenou cibulkou.