Punč z jabčat
V postním období byl jídelníček našich babiček i dědečků ještě o něco chudší než v běžných časech, ale i tak se najdou recepty, které jsou inspirující. Podle jednoho z nich zkusíme punč z jabčat. Nejen o něm s Vladimírou Jakouběovou natáčel Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 2 větší jablka
- 8 dl čaje z jablečných slupek
- 5 dl jablečného moštu
- 1 l jabkovice
Jablka nakrájíme na měsíčky, vložíme je do hrnce, přilejeme čaj ze slupek a jablečný mošt. Vše dohromady přivedeme k varu a necháme pět minut na mírném ohni zahřát. Potom přilejeme jabkovici a promícháme. Hotový punč můžeme přisladit medem a dochutit kouskem skořice či hřebíčku. Podáváme teplé.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka