Pstruzi na rožni
Recepty našich babiček nás tentokrát zavedou do panské kuchyně. Právě díky ní vznikly regionální rozdíly jednotlivých kuchyní. Mezi recepty, které se hospodyňky v panské službě naučily, patří třeba pstruzi na rožni. S Vladimírou Jakouběovou natáčel Jaroslav Hoření.
Ingredience
- 4 pstruzi
- 2 lžíce citrónové kůry
- 6 lžic másla
- 1 lžíce bílého vína
- 1 lžíce medu
- 1 česnek
- 2 lžíce citrónové šťávy
- sůl
Pstruhy osolíme a asi 10 minut pečeme na rožni na dřevěném uhlí. Během pečení občas potíráme směsí připravenou mírným zahříváním směsi z výše uvedených surovin. Jako přílohu podáváme pečené cibulky pokapané citrónem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.