Pokroutky čokoládové
V dobách našich babiček trvaly vánoční svátky 12 dnů až do Tří králů. 28. prosince se slavil svátek Mláďátek. Nejen o tom, ale i čokoládových dobrotách, si redaktor Jaroslav Hoření povídal s Vladimírou Jakouběovou.
Recept uvádíme v původní podobě, jak ho zaznamenala dobová kuchařka:
Promíchej dobře 25 dkg strouhané čokolády, 12 dkg strouhaných mandlí a 9 dkg jemně krájeného citronátu. Pak uvař 25 dkg cukru s 5 lžícemi vody několik minut, přilij to k předešlému, a nalij to na ploché talíře porculánové, namazané olejem asi 1/2 cm vysoko a rozkrájej hmotu druhého dne v malé kousky asi 11/2 cm dlouhé a široké. Nakrájené kousky zabal je do celofánu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka