Pečený králík s nadívajnou z Pojizeří

Pokud patříte mezi ty, kteří hledají inspiraci co uvařit, tak právě pro vás máme tip na pečeného králíka s nadívajnou. V těchto receptech se také dozvíte, kolik chodů míval měšťanský oběd.

Ingredience
  • 1 králík
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • sádlo
  • nádivka: 5 starších žemlí
  • 3 vejce
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • muškátový oříšek
  • 2 dcl mléka
  • lžíce másla
  • 1 králičí játra
  • 1 cibule
  • zelená petrželka

Králíka naporcujeme, porce potřeme sádlem, osolíme a ze všech stran na ně rozetřeme rozmačkaný česnek. Žemle pokrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo. Necháme vsáknout. Přidáme na malé kousky pokrájená játra, rozmačkaný česnek, pokrájenou cibuli, vejce, osolíme a okořeníme. Dobře promícháme. Pekáč vytřeme sádlem a vložíme nádivku. Na ni naskládáme maso a lehce ho do nádivky vtlačíme. Přikryjeme pokličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme do změknutí masa. Podáváme s bramborami omaštěnými domácím máslem.